maandag 8 februari 2010

Kinderen op internet

Als u kinderen hebt komt er een dag dat ook zij van het internet gebruik willen gaan maken. U als ouder moet dan op de hoogte zijn van alles wat er daar te vinden is. Daarnaast is het een goed idee de nodige virusscanners en blokkeringssoftware te installeren. Ook is het een idee uw kind in de gaten te houden en eventueel de internet geschiedenis te controlleren. Dit lijkt misschien achterbaks of overdreven maar dit weegt zeker op tegen de risico's die u op deze manier zo klein mogelijk maakt.

Profielensites
U hebt er vast wel eens van gehoord, de razendpopulaire sites Hyves en Facebook. Jongeren plaatsen er hun gegevens, foto's en ideƫen. Ook wisselen ze er berichten uit en gaan ze op zoek naar nieuwe vrienden. Helaas zijn er ook mensen die op deze manier contact leggen met minderjarigen om ze proberen te verleiden tot het maken van afspraken of webcammen. Dit is moeilijk te voorkomen maar het is aan te raden uw kind goed in te lichten over de gevaren waardoor zij er hopelijk zelf niet in zullen trappen.

Sites voor volwassenen
Dit soort internetsites zijn voor iedereen makkelijk te vinden met behulp van zoekmachines. Beelden op dit soort sites zijn voor kinderen moeilijk te plaatsen en kunnen beter niet door minderjarigen bezocht worden. Er bestaan virusscanners en programma's die een filter hebben voor dit soort sites en ze op die manier blokkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten